Askeläänenvaimennus keraamisen laatan alle

24. maaliskuuta 2022

Askeläänen pienentäminen merkitsee monilla menetelmillä kaikuvaikutuksen lisääntymistä, mutta sitä ei tapahdu käytettäessä ARDEX DS 40 -ratkaisua.

Erittäin ohut

ARDEX DS 40 on 750×500 mm kokoinen ja 4,5 mm paksu vaimennuslaatta, joka kiinnitetään alustaan ARDEX X 78 -kiinnityslaastilla. Keraaminen laatta kiinnitetään vaimennuslaattaan samalla laastilla. Matalan rakennepaksuuden ansiosta vaimennuslaatta soveltuu erityisesti korjausrakentamisen kohteisiin, ympäröivien rakenteiden korkotaso huomioiden. Järjestelmäratkaisu parantaa myös alustan ja laatoitetun pinnan välistä muodonmuutoskykyä. Askeläänenvaimennuslaattaa voidaan käyttää lattialämmitysrakenteissa.

Kuinka ARDEX DS 40 toimii?

ARDEX DS 40 vaimentaa keraamisen laatan pinnasta kulkeutuvaa ääntä muihin rakenteisiin jopa 14 dB. Askeläänitasoon vaikuttaa luonnollisesti kohteen toteutunut rakenne. Äänen havainnointi riippuu äänen taajuudesta seuraavasti:

Alle 500 Hz taajuudet ovat harvoin erotettavissa. Tämän tyyppisiä taajuuksia tuottavat esimerkiksi bassoäänet ja raskaiden esineiden siirtäminen.
500–5000 Hz äänitaajuudet ovat helposti erotettavissa. Tyypillisiä äänilähteitä ovat askeläänet, pienten esineiden tippuminen ja kevyiden esineiden siirtäminen.
Yli 5000 Hz taajuusalueilla ovat sähkölaitteet ja musiikin korkeat äänet, jotka eivät ole erotettavissa.

ARDEX DS 40 toimii erityisen hyvin taajuusalueella 1250–5000 Hz.

Järjestelmäratkaisun kaikki tuotteet ovat M1-luokiteltuja.

Työohjepankki tarjoaa selosteet järjestelmän toteutukseen eri rakenteissa sekä akustiikkalausunnot valintanne tueksi.

Tuotteeseen ARDEX DS 40 voit tutustua tästä.