Hallittu betonin päällystäminen

6. huhtikuuta 2020

ARDEX-höyrynsulkutuotteet ovat turvallisia ratkaisuja alkalisuojaksi betonin emäksisyyttä vastaan sekä kapillaarikosteuden, rakennekosteuden ja haitta-aineiden hallintaan. Olemme koonneet höyrynsulkutuotteemme oheiseen taulukkoon helpottamaan tuotteiden valintaa käyttöalueen mukaan.

Esittelyssä höyrynsulkuperheen tuoteuutuus ARDEX P 40 MS.

 ARDEX P 40 MS toimii alkalisuojana betonin emäksisyyttä vastaan. Alustabetonin korkea kosteuspitoisuus yhdessä betonin alkalisuuden kanssa voivat aiheuttaa sekä liimojen sideaineessa, että päällystemateriaalissa kemiallisia hajoamisreaktioita. Alkalisuoja asennetaan betonin pintaan estämään alustan kosteuden ja tätä kautta myös alustan korkean pH:n tasaantumista pintarakennejärjestelmään. Yhdistettynä betonirakenteiden päällystämisen ohjeet alkalisuojan kanssa, parannetaan pintarakennejärjestelmän vikasietokykyä.

ARDEX P 40 MS -höyrynsulku estää kuivuttuaan betonin jäännöskosteuden nousemisen päällysteeseen. Sitä voidaan käyttää 95 % RH jäännöskosteuden sulkemiseen, kun rakenteessa ei ole lattialämmitystä ja 85 % RH jäännöskosteuden sulkemiseen lattialämmitysrakenteissa. ARDEX-pintarakennejärjestelmä ei lisää rakenteen kosteusrasitusta.

ARDEX P 40 MS on käyttövalmis silaanipohjustusaine ennen tasoitusta ja päällysteen kiinnitystä. Käytetään vain sisätiloissa. M1 ja EC1Plus -luokitus takaa erityisen ympäristö- ja käyttäjäystävällisen rakenteen yhdessä muiden erittäin vähäpäästöisten ARDEX-tuotteiden kanssa.

Tutustu tuotteeseen ARDEX P 40 MS täältä.

Olemme lisänneet uusia työselosteita ARDEX-Työohjepankin sisäilma- ja radonkorjaus -ohjeisiin. Betonin alkalisuoja -ohjeet ARDEX-höyrynsulkutuotteilla löydät työohjepankista.

 

Tekninen neuvonta on ARDEX´n maksuton palvelu, joka varmistaa tuotteiden oikean käytön ja toteutuksen työmaalla. Avun saat nopeimmin soittamalla vaihteeseen puh. 09 6869 140, josta yhdistämme sinut vapaalle tekniselle neuvojalle (avoinna toimistomme aukioloaikoina ma-to klo 8:00–16:00 ja pe klo 8:00–15:00).